Снимка: Reuters

Няколко американски града засилиха мерките си за сигурност след експлозиите по време на Бостънския маратон, съобщава CNN.

Полицията в Ню Йорк е предприела засилени мерки за сигурност в целия град. В столицата Вашингтон пък е спряно движението в района на Белия дом.

Президентът Обама е бил уведомен за случилото се и е разпоредил на администрацията си да окаже съдействие в разследването, съобщават от Белия дом. Обама се е свързал по телефона с кмета на Бостън Том Менино и губернатора на щата Масачузетс Девал Патрик и им е предложил помощ при справянето с последиците от експлозиите.

Още по темата

Главният прокурор и министър на правосъдието Ерик Холдър е наредил всички ресурси на правосъдното министерство да бъдат впрегнати в разследването на експлозиите в Бостън, съобщи официален представител на министерството.

Както е известно най-малко двама души бяха убити, а 23-ма са ранени при експлозиите при финиш линията на маратона в Бостън. В болница заради експлозиите са приети 19 души, но засега няма информация за състоянието им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase