Снимка: архив, Reuters

Централната банка на Кипър представи на парламентарната комисия, отговаряща за институциите, списък с имената на шест хиляди физически и юридически лица, изтеглили депозити в размер на десетки милиони евра, които са били изпратени в чужбина, съобщава в. "Филелефтерос". Тегленето на парите е станало от 1 до 15 март.

Председателят на комисията Димитрис Силурис каза по този повод, че са открити случаи, при които едно и също лице е теглило пари по три-четири пъти. Той изрази разочарование, че представените от централната банка данни се отнасят само за 15 дни, след като са били поискани сведения за една година.

Още по темата

Въпросът ще бъде поставен на обсъждане на съвещание на лидерите на политическите партии с председателя на парламента в четвъртък. Обяснения ще се искат и от управителя и подуправителя на централната банка.

Въпросната комисия към парламента в Кипър погна "златните момчета" от банките за раздавани от тях изгодни заеми и бонуси и за отписване на дългове на фирми, фондации и организации, свързани с партии, политици и висши държавни служители, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase