В Турция разбиха престъпна група, крала банкови данни. Снимка: архив, Reuters
fallback

Турската полиция е осъществила операция срещу престъпна група, заподозряна за кражба на банкови данни, изпращани в България, чрез които били източени около 100 хиляди турски лири (над 43 хиляди евро), съобщи турската осведомителна агенция Джихан. При извършените арести има задържан българин.

Истанбулската полиция за борба с киберпрестъпленията е получила оплаквания от клиенти на някои банки, че от сметките им без тяхно знание са теглени пари. При извършеното разследване полицаите установили, че подадените сигнали са действителни и че престъпната група е копирала данните на около 500 банкови карти. По думите на цитиран от агенцията полицай откраднатата информация била изпращана на адрес в България, след което била използвана за теглене на пари в София и Истанбул.

Полицията разполага с информация, че на 15 април групата е готвела нова акция, при която планирала да изтегли около един милион турски лири (430,4 хиляди евро). Банките обаче са били предупредени, а полицаите предприели операцията, при която на различни места в Истанбул са били заловени седем души, единият от които, идентифициран с инициалите А.С., е от български произход.

При извършените обиски са били иззети различни устройства и приспособления за копиране на данни от банкови карти, фалшиви лични документи, български паспорт и 2940 турски лири (1265 евро), пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 11 години

България е страна на крадци измамници и ***

25

Анонимен

преди 11 години

аз съм виждал българин да краде по време на голямата ескурзия когато откраднаха парите на мойто семейство още помня този ехиден поглед на полицаите на границата но Бог всичко вижда и сега вас наказва за всичко сторено зло сега аз се смея

24

Анчо

преди 11 години

Аз не съм виждал българин някога да краде, нито съм чувал за такъв! :-D :-D

fallback