Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters
fallback

Разкритикуваните от Запада обиски на неправителствени организации (НПО) в Русия са рутинни и не са имали за цел да сплашват никого, заяви президентът Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

"Това са рутинни мероприятия, свързани с желанието на правоохранителните органи да приведат дейността на организациите в съответствие със закона", каза руският държавен глава пред омбудсмана по правата на човека Владимир Лукин, който изрази безпокойство от проверките.

Oще по темата

"Всички трябва да направят така, че дейността им да е в съответствие със законите в Русия", каза Путин по време на срещата в присъствието на журналисти, допълвайки, че представителите на правоохранителните органи не трябва да се престарават при проверките. "Не трябва да се прекалява", заяви той.

"Хюмън райтс уоч", "Амнести интернешънъл" и най-старата правозащитна организация в страната "Мемориал" са сред стотиците НПО, чиито офиси бяха посетени от прокурори и държавни служители.

Правозащитници твърдят, че вълната от проверки през последните седмици има за цел да ги сплаши, за да се регистрират като "чужди агенти" и да заглуши критиките срещу Путин, отбелязва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

до 11

преди 10 години

Дай боже - да си прав! Вече видяхме какво е да си под европейски...опа еврейско робство-23 години стигат, да си дойдем на приказката! С русия зле, но без тях много по-зле!

10

VLaDiMiR Putin-Звяра

преди 11 години

Запомнете това име, защото те - руснаците започнаха военни учения в Черно море от вчера. С 36 кораба, 7000 военни, морска авиация и др. Кой пази границата на България откъм морето?...?...? И къде се намират военните на Русия, под личното рководство на г-н Путин? И къде ни е правителството или армията, или не знам още какво?...някой да ви казва нещо?...България е продадена на Русия с цялото и население, а междувременно ви забаламосват с вдигане на пенсии и записване в учеилище.БОГ ДА НИ ПАЗИ

9

Влади-Мир

преди 11 години

"Всички трябва да направят така, че дейността им да е в съответствие със законите в Русия", каза ПутинИначе седерастията ще бъде застигната от черните мълнии, които излизат от ръцете на Путин(вж. ройтерската снимка;-))

fallback