Роман Абрамович. Снимка: архив Reuters

Федералното бюро за разследване на САЩ /ФБР/ опроверга днес съобщение на руска бизнес телевизия, че е арестувало Роман Абрамович - руския олигарх от сферата на бизнеса с метали, който е собственик на лондонския футболен клуб "Челси", предаде Ройтерс.

Още по темата

"Не сме го арестували. Това просто не отговаря на истината," заяви говорителка на ФБР в отговор на съобщението на РБК-ТВ, че Абрамович е задържан в САЩ. Телевизията не се бе позовала на източник.

Съобщението на РБК-ТВ последва медийни спекулации около неясната смърт на живеещия в изгнание в Лондон руски олигарх Борис Березовски, който миналата година заведе и загуби дело за няколко милиарда долара срещу бившия си бизнес партньор Абрамович.

Говорителят на Абрамович в Москва Джон Ман по-рано каза, че съобщението за ареста е "пълна глупост". "Той наистина е в САЩ, но не е бил арестуван или разпитван," подчерта Ман.

Както съобщава кореспондентът на ИТАР-ТАСС в Ню Йорк, на един от пристаните в Манхатън е закотвена яхтата на Абрамович "Иклипс" ("Затъмнение"), която е пристигнала в Ню Йорк в средата на февруари, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase