Снимка: Reuters
fallback

Петдесет и седмата сесия на Комисията на ООН за статута на жените по света приключи тази нощ с постигнато в последния момент споразумение по план за подобряване на положението на жените по света, предадоха световните агенции.

Планът съдържа 17 страници, пояснява Асошиейтед прес. Единствената страна, която се противопостави категорично на него беше Либия. Някои арабски страни, като Иран, Судан, Ватикана и Русия изразиха известни резерви по някои части на плана, пише БТА.

Вчера египетските Мюсюлмански братя определиха плана като разочароващ и подчертаха, че той противоречи на ислямските принципи и подкопава семейните ценности, но в крайна сметка египетската делегация на конференцията гласува за него.

Планът беше подкрепен от общо 130 страни, заседаващи от две седмици в рамките на 57-ата сесия на Комисията на ООН за статута на жените. Той постановява, че жените по света заслужават същите права като тези на мъжете. Документът акцентира върху правото на жените на гинекологични грижи и подкрепя идеята за сексуално самоопределяне на жените.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

muzi

преди 11 години

interesno mi tezi umni maje ot kade sa izleznali - ot p-a na glupavata jena !!!po vaprosa za genetika-zna4i umniat maj e polovin pu-a !!!1hi,hi,,,,

82

Abyss

преди 11 години

До mindoМи да се научи как да се изказва:)))))Ако до него застане една *** и започне да говори,че мъжете стават единствено за разплод,банкомати и вибратори,дали той няма да скочи:)))))

81

mindo

преди 11 години

Жените са странно нещо. Искат едновременно да бъдат обичани и да имат лично пространство. Искат да бъдат обичани и да имат свобода на действие. Все едно аз да искам да бъда обичан и да имам свободата да правя каквото си искам... Въпреки, че са с по - гъвкав морал по принцип, колко жени ще са съгласни да живеем така? Мисля, това е идеята на Филип, само не знае как да я изкаже. А вие му наскачахте... Жени...

fallback