Петима българи са арестувани в Германия за фалшифициране на документи. Снимка: архив, Reuters

Германската полиция е арестувала българска група фалшификатори при специализирана операция в Щутгарт, Берлин и Хамбург, предаде ДПА.

Според днешна информация на прокуратурата в Щутгарт в следствения арест се намират петима заподозрени. В Берлин снощи спецчасти са задържали 50-годишен българин, който е и предполагаемият шеф на действалата в цяла Германия група. В Берлин и Щутгарт са арестувани още трима души.

Заподозрените се били усъвършенствали във фалшифициране на международни паспорти, лични карти и шофьорски книжки, валидни в цяла Европа. Според данните само на главния заподозрян могат да бъдат приписани 51 случая на документна измама. При схемата оригинални документи се внасяли в Германия и след това се
подправяли за други извършители на престъпления.

При операцията са претърсени жилища и офиси. Сред тях е имало и фалшификаторско ателие. Наред с различните принадлежности за подправяне са открити и иззети много документи. Според следователи участниците в групата си докарвали сериозни месечни приходи от продажбата на фалшифицирани документи, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase