Монмартър, Париж. Снимка: Reuters

Международното летище на Франкфурт бе затворено днес заради силен снеговалеж, предаде Франс прес, като се позова на негов говорител.

От 11.20 ч. (12.20 ч. българско време) аерогарата е спряла да обслужва полети. До момента са отменени 213 полета.

Международното летище на Франкфурт, финансовата столица на Германия, е най-голямото в страната и трето в Европа.

Снеговалежите и ниските температури през последните дни усложниха сериозно пътната обстановка в Германия, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на полицията.

Лошата видимост и суграшицата са причинили около 120 автомобилни злополуки. Задръстванията по магистралите достигнаха обща дължина от 350 километра към 9 ч. сутринта.

Очаква се температурите да паднат през нощта до минус 15 градуса по Целзий. Синоптиците прогнозират подобряване на времето в края на седмицата.

Около една четвърт от полетите от двете основни летища в Париж също бяха анулирани, предаде Асошиейтед прес. Отменени са 25 процента от полетите от летище "Шарл де Гол" и 20 процента от полетите от летище "Орли".

Офисите във френската столица са полупразни. Ръководството на железопътния транспорт призова хората, които работят в Париж, да си останат у дома заради неблагоприятните метеорологични условия. Около 7 милиона души използват средно на ден обществения транспорт в Парижка област, за да отидат на работа, посочва АФП.

Агенцията отбелязва, че Франция, Великобритания, Белгия и Холандия са най-засегнати от необичайните за това време на годината снеговалежи в Западна Европа.

По-малко подготвени за обилния снеговалеж, който редовно връхлита съседите им на север и изток, Франция, Великобритания и Белгия изпитват днес сериозни затруднения в областта на транспорта, допълва агенция Асошиейтед прес, цитирана от БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase