Снимка: архив, Reuters
fallback

В кюфтенцата на ИКЕА не е открито конско месо, сочат лабораторните изследвания. Tова съобщиха от пресцентъра на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Продажбата на кюфтенцата от ИКЕА бяха незабвано спрени от продажба, след като европейски агенции по безопасност на храните алармираха за наличието на конско месо в месните продукти.

Oще по темата
"След получената информация, че в ресторанта към българския магазин на ИКЕА е възможно да се търгуват кюфтета, в които нерегламентирано е вложено конско месо,  БАБХ извърши незабавна проверка. Цялото налично количество беше възбранено и беше изпратена проба за ДНК анализ в германска лаборатория", припомнят от БАБХ.

Резултатите от лабораторните изследвания не показват наличие на конско месо в суровината, следователно възбраната на кюфтенцата е вдигната и суровината може отново да се търгува.

Преди броени дни ИКЕА обяви, че изтегля месните кюфетата от магазините си в 14 европейски страни заради индикации за наличие на конско месо в продукта.

"Приемаме много сериозно този случай и изтегляме от продажба пакетите от един килограм на замразените кюфтенца в Словакия, Чехия, Унгария, Франция, Великобритания, Португалия, Италия, Холандия, Белгия, Испания, Кипър, Гърция и Ирландия, както и в Швеция", заяви говорителка на шведския мебелен магазин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 11 години

АМИ КОНСКОТО МЕСо е по-здравословно , от пилетата мутанти натъпкани с ******

13

Анонимен

преди 11 години

към незапознатите.. не наричайте "Наши" кюфтенцата от ИКЕА, тъй като те се доставят от друга държава в България и са еднакви за всички (ИКЕА) вериги в Европа. Конско месо се предполагаше че има в магазин ИКЕА но НЕ В БЪЛГАРИЯ, в същото време от Икеа България спряха кюфтенцата до изясняване на ситуацията.

12

Гошо

преди 11 години

Тия слухове за малко да ме откажат да ходя на вечеря със семейството ми във магазин за мебели

fallback