27-годишният българин два пъти рискува живота си, за да спасява хора. Снимка: архив, Reuters
fallback

Българин на 27 години е предложен за награждаване в Италия, след като на два пъти рискува живота си заради други хора, съобщават сайтът на общината на италианския град Козенца и електронното издание "Джорнале ди Калабрия".

Българинът Алесандро Борислав Богданов (името на българина според двата източника) преди две години се хвърлил в река Крати в Козенца, за да спаси живота на шофьор на камион, който бил паднал от мост.

Преди броени дни българинът за втори път повторил подвига си, като се опитал да спаси италианка, хвърлила се в реката, за да се самоубие. Този път въпреки усилията на младия мъж жената не оцеляла.

Сега Движението за граждански права призовава кмета на град Козенца Марио Окиуто да отличи младия българин, който е дал пример за достойно и смело поведение.

Кметът на Козенца потвърди, че българинът ще бъде награден заради неговите прояви на героизъм и саможертва в полза на другите, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

valenzeto

преди 11 години

ivo taka e nali sam tuk 6 godini vece nqma razlika nikoga ne te priemat za raven tova e

10

Анонимен

преди 11 години

123

9

Иво

преди 11 години

Българин в Италия спасява хора, българче в Англия загина,докато спасяваше хора...а после ни правят спънки навсякъде и се държат с нас като с престъпници!!! Великите западноевропейци...

fallback