Доминик Строс-Кан. Снимка: архив, Reuters

Скандална биография, написана от бивша любовница, бележи нов епизод в сагата с бившия директор на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан, съобщават вестниците "Фигаро", "Кориере дела сера" и "Дейли телеграф".

Откъс от книгата, чиято премиера ще е през април, се появиха вчера във френски медии и потресоха читателите.

Книгата, озаглавена "Красавицата и звяра", е от Марсела Якуб, журналистка и писателка от аржентински произход. Тя разказва за своята интимна връзка със Строс-Кан, продължила от януари до юли 2012 г.

Якуб описва бившия директор на МВФ, подал оставка заради секс скандал и замесен в скандал с проститутки, като получовек-полусвиня.

48-годишната дама твърди, че ако бе станал президент на Франция, Строс-Кан щял да превърне Елисейския дворец в огромна дискотека и да използва целия персонал, за да му организира оргии, с които да удовлетворява нагона си.

Якуб критикува журналистката Ан Сенклер, която до неотдавна беше съпруга на Строс-Кан, че го третирала като кученце и го заставяла да се бори за номинацията на социалистите за президент на Франция, защото искала да бъде съпруга на президент. Якуб успяла да се срещне със Сенклер, без да обяснява коя е и изслушала мнението й за Строс-Кан.

Журналистката коментира предполагаемото сексуално посегателство на Строс-Кан над цветнокожа камериерка от хотел в Ню Йорк, за което той беше оневинен. Тя пише, че само "една свиня може да сметне за нормално да поиска сексуална услуга от бедна африканска имигрантка, без да й даде нищо в замяна, само за да отдаде почит на мъжката си сила".

Якуб твърди, че била луда по Строс-Кан, но признава, че връзката й с него пораждала у нея противоречиви чувства. Тя се запознала с него, след като написала статия в негова защита през януари 2012 г. Тогава той й пратил съобщение, което гласяло: "Ти, която обичаш да пишеш, както ще направиш с мен по-късно". Така започнала връзката им.

Заради откъсите от скандалната книга Строс-Кан обвини журналистката, че нарочно завързала връзка с него, само за да се вдъхнови за писане и да извлече дивиденти от скандала. Бившата съпруга на Строс-Кан също подчерта, че Якуб е перверзна и нечестна жена, която обича сензациите и печалбите.

Якуб редовно коментира в телевизионните студиа актуални теми и пише коментари за в. "Либерасион". Феминистките във Франция я мразят, защото защитава правото на проститутките да упражняват професията, не осъжда порнографията и се обявява за "обществени секс услуги", пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase