Протестът в София на 19 февруари Снимка: БТА
fallback

Опозиционната Естонска центристка партия (ЕЦП) последва примера на протестите в България, където правителството подаде оставка след масови демонстрации срещу високите сметки за ток, съобщи Естонската обществена радиотелевизионна корпорация.

Организаторите на протеста в град Тарту заявиха, че повишаването на цената на електроенергията е било предсказано и че сега гражданите разбират защо партията е водила дълги битки в парламента срещу бюджета за 2013 г.

"Понякога се задава въпросът какви са хората в управлението; наистина ли са наши врагове? Проблемът с нашите управляващи не е в това, че са някакви врагове, а в тяхното мислене.  Управлението на държавата някак се превръща в нещо като управление на голяма компания", каза депутатът от ЕЦП Аду Муст.

В протеста участваха около 50 души. Те призоваха за оставката на министъра на икономиката и комуникациите Юхан Партс и останалите членове на правителството.

От ЕЦП заявиха, че категорично се противопоставят на всякакво насилие при протестните действия, каквото имаше в България, и ще продължат демонстрациите, докато правителството не предприеме мерки за намаляване на цената на електричеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

емигрант

преди 11 години

До16Минималната заплата в Естония е 320? от тази година,а средната за Януари е 920.

22

варненец

преди 11 години

В България средната пенсия е 100 евро, а средната заплата е 200 евро, но всички в Европа мислят, че това е седмичен доход, след протестите Европа разбра, че това е месечен доход и фактически геноцид.

21

Анонимен

преди 11 години

По всички форуми на балканските страни, Сърбия, Хърватска, Босна, Македония, пишат за България и я дават за пример. Колкото и да е странно, те ни завиждат и се възхищават от нас. Сърби и хървати казват: "Ето, българите са хора, а ние сме овце!"ЗНАЧИ ПЪТЯТ Е ПРАВИЛЕН. НЕ СМЕ СГРЕШИЛИ. НО ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИМ ДО ПОБЕДА.Да не се намърдат във властта нови крадци и далавераджии.

fallback