Килия в затвор в английския град Донкастър. Снимка: Ройтерс
fallback

Броят на източноевропейците в британските затвори е нараснал, предупреждава британският в. "Експрес", цитиран от БТА.

Oще по темата
Това става в момент, когато във Великобритания нарастват страховете, че след като отпаднат британските ограничения за българи и румънци ще има нова имигрантска вълна, подобна на тази от 2004 г., когато ЕС се разшири към Централна и Източна Европа.

Според най-нови данни в британските затвори има 624 румънци, а през септември те са били 454. Броят на полските затворници пък е скочил с 10% до 807 затворници.

В последно време е намалял единствено броят на затворниците от Латвия, посочва британското издание.

То припомня, че британските данъкоплатци плащат над 90 милиона паунда годишно само за издръжката на 2 400 източноевропейски затворници в британските затвори, тоест по 38 000 паунда за източноевропейски затворник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Циганите атакуват...

преди 11 години

Ако мургавелковците от Факултета, Филиповци и Столипиново видят снимката на килията от Донкастър, ще направят инвазия на британския остров. Саксонците нищо няма да са били /който не знае в Средновековието те са нападали, плячкосвали и опустошавали острова многократно/ в сравнение с бай ***, който като марокански скакауец ще опустоши целия остров. Ако пък го хвърлят е такава килия, ми то все едно е на курорт - чистичко, светло, топло, телевизор, храна, сигурно и с *** ги снабдяват. Кеф

26

Анонимен

преди 11 години

А бе ,к'во ви пука за великобританските статистика......Дайте ние да си оправим държавата!Повече от очевадно е ,че Великобритания води кампания срещу България и българския народ.И винаги е било така.Има и свестни хора от тях,но политиката им спрямо България ще бъде винаги негативна.Ние сме европейи.Те са островитяни и както преди време се изрази един техен граждаин "нашият поглед винаги е бил обърнат към океана..."Така ,че братя българи да не ви пука за тях,ами ние да си оправим държавата.

25

рецидивист

преди 11 години

Хората от Източна Европа са живяли и са преминали през Комунизма,като са намерили начин да оцелят, та в Англия сега си мислят че може да ги уплашат с някакви си затвори!

fallback