Полицаи издирват Дорнър. Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Бившият полицай Кристофър Дорнър, който се издирва по обвинение в убийството на най-малко двама души в района на Лос Анджелис, е стрелял по членове на издирващите го екипи на силите за поддържане на реда, предаде Асошиейтед прес. При престрелката бил ранен заместник шериф, който впоследствие починал от раните си.

Инцидентът станал близо до град Биг беър в планината Сан Бернардино на 80 км от Лос Анджелис. Според полицейски източник Дорнър се скрил още в края на миналата седмица в горска хижа след като взел за заложници двамата й обитатели. Единият от тях успял да избяга и съобщил в полицията къде се крие издирваният заподозрян.

Ройтерс предаде, че хижата, в която се предполага, че се укрива Дорнър, е била атакувана от екип на специалните части за борба с безредици и извобождаване на заложници.

Бившият полицай вероятно е мъртъв, съобщи говорителка на полицията в Калифорния, цитирана от ДПА.
След като специалните части обградили хижата в планината Сан Бернардино, те пуснали вътре сълзотворен газ и сринали стените на постройката.

Тогава те чули единичен изстрел отвътре, след което хижата избухнала в пламъци. Тлеещите отломки са твърде горещи, за да може да бъдат претърсени през следващите няколко часа. Полицията обаче е достатъчно уверена, че Дорнър е мъртъв, и понижи степента на заплаха в Южна Калифорния.

Дорнър е заподозрян за убийството на полицай миналия четвъртък и е единственият заподозрян в убийството на още двама души, мъж и жена, в началото на миналата седмица. Бившият полицай разпространи във Фейсбук смразяващ "манифест", с който обяви, че ще си отмъщава на полицията от Лос Анджелис за неправомерното му уволнение.

Властите в щата Калифорния обявиха в неделя награда от 1 милион долара за информация, която може да доведе до залавянето или ликвидирането на Дорнър.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 11 години

otarval sa......leko .bravo smel chovek

16

bg

преди 11 години

Izbegaliat zalojnik 4e polu4i li obeshtania 1 milion?Mai nema.

15

Yeaaahhh

преди 11 години

Това което се случва в хамерландия е олицетворение на хамериканската мечта. На печелившите честито.

fallback