Снимка: БТА

Бившият вицепрезидент на САЩ Дик Чейни заяви, че президентът Барак Обама подлага на риск националната сигурност с номинирането на второразредни хора за ключови постове в кабинета си и че унижава въоръжените сили, предаде Асошиейтед прес.

Чейни, който е родом от щата Уайоминг направи изявлението си пред около 300 привърженици на Републиканската партия в град Чайен в този щат. Той каза, че Обама е избрал за държавен секретар, министър на отбраната и директор на ЦРУ "хора от втора класа", пише БТА.

Джон Кери, кандидат-президент на демократите през 2004 г., вече бе утвърден за държавен секретар. Номинираните да оглавят ЦРУ и Пентагона Джон Бренън и Чък Хейгъл съответно още очакват да бъдат одобрени от Сената, припомня АП.

Дик Чейни подчерта снощи, че Хейгъл е подбран, за да може президентът да обвини републиканците за евентуалното голямо съкращаване на разходите за отбрана. Той предупреди, че решенията на Обама ще ограничат възможностите на следващите президенти да реагират на кризи в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase