Трите подсъдими в съдебната зала. Снимка: Reuters

Надежда Толоконникова от руската пънк група Pussy Riot, излежаваща двегодишна присъда за хулиганство, е настанена в болница за медицински изследвания. Това съобщи днес за Франс прес федералната служба за изпълнение на наказанията, предаде агенцията.

Толоконникова не е болна. Тя е настанена по нейна молба и по молба на адвоката й в затворническа болница, за да й се направят медицински изследвания, каза пред АФП говорителка на ведомството, без да уточни датата на настаняването.

Още по темата

Друга членка на групата - Екатерина Самуцевич, освободена през октомври, заяви днес пред руската телевизия "Дожд", че Толоконникова "отдавна страда от главоболие, което може би е последица от тежко заболяване", пише БТА.

През февруари м. г. двете млади жени и партньорката им в Pussy Riot Мария Альохина влязоха в олтара на московската православна катедрала "Христос Спасител", където изпълниха "пънк молитва" с призив към Богородица да "прогони" президента Владимир Путин. През август трите бяха осъдени в Москва на по две години лишаване от свобода за хулиганство, мотивирано от религиозна омраза. Апелативен съд промени присъдата на Самуцевич на условна и тя бе пусната на свобода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase