Патрис Мотсепе (д) с Нелсън Мандела. Снимка: архив, Reuters
fallback

Южноафриканския милиардер Патрис Мотсепе обяви, че ще дари половината си богатство на благотворителна фондация, следвайки призива на Бил Гейтс и Уорън Бъфет, предаде Франс прес.

51-годишният Мотсепе контролира минната компания "Африкан рейнбоу минералс". Той е осмият най-богат човек на африканския континент с 2,65 милиарда долара по данни на сп. "Форбс".

Парите ще се използват "за подобряване на ежедневието и условията на живот на бедните, инвалидите и безработните южноафриканци, на жените, младите хора и работниците", заяви съпругата му Прешъс.

Патрис Мотсепе е първият африканец, който се отзовава на призива "Обещание за дарение". Кампанията бе лансирана през 2010 г. от инвеститора Уорън Бъфет и основателя на "Майкрософт" Бил Гейтс и цели да насърчи най-богатите личности да дарят основната част от състоянието си за благотворителност, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

temida

преди 11 години

Чл. 108. (Доп. - ДВ, бр. 41 от 1985 г., изм., бр. 99 от 1989 г., бр. 10 от 1993 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.олини

14

Мусолини

преди 11 години

Ей, *** гнусен!Ако ние измрем и вие останете,вие ще сте първите, които ще умрете след нас защото няма да има кой да ви носи на гърба си и да ви плаща *** салтанати и простотии.Защото вие сте *** и нищо не можете да създавате, а само да рушите и да живеете на гърба на разумните народи.Ние сме най- старият народ на света и ще оцелеем въпреки жалките ви напъни да ни унищожите с помощта на Анкара и Вашингтон.

13

Мусолини

преди 11 години

Тоя черен фашист и еврейска *** Нелсън Мандела не мога да го понасям.Откакто белите загубиха властта ЮАР не е същата държава, превърна се в истински ад.Това чака и света ако черните трябва да го управляват. Лошото е, че черната зараза на тези примитивни същества тръгна и из Европа.

fallback