Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters
fallback

Съобщенията, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун е претърпял поне шест пластични операции, за да заприлича на своя дядо Ким Ир Сен, са "необосновани слухове", предаде китайската агенция Синхуа, цитирана от Франс прес.

"През последните дни информацията, че Ким се е подлагал многократно на козметична хирургия, предизвика интерес в обществото. Всички твърдения от този род почиват на предаване, излъчено от китайската телевизия "Шънчжън", според която Ким "се е подложил на шест пластични операции, за да заприлича на дядо си, основателя на Корейската народнодемократична република Ким Ир Сен", припомня Синхуа.

Кореспонденти на агенцията в Пхенян твърдят, че слуховете са необосновани. Според тях Ким Чен Ун се сресва и облича по един и същ начин от дълго време и освен това прилича не само на дядо си, но и на баща си Ким Чен Ир.

Откакто Ким Чен Ун е на власт, мнозина коментатори отбелязват приликата му с дядо му на същата възраст – същата осанка, същата прическа, същият вечен тъмен костюм в стила на китайския комунистически водач Мао Цзедун. Според експерти това грижливо поддържано сходство цели да вдъхне спокойствие на масите и да затвърди авторитета на младия лидер.

Официалната севернокорейска агенция днес порица медиите в Китай. Според коментара на КЦТА някои от тях повторили "клеветническо съобщение за висшето ръководство на КНДР, разпространено в рамките на пропагандна кампания, водена от сили, враждебни на Пхенян", предаде ИТАР-ТАСС.

Не се посочва конкретното съобщение, разгневило Пхенян, но вероятно става дума за "новината" на китайска телевизия, че Ким Чен Ун си е направил пластична операция, за да заприлича още повече на своя дядо. КЦТА обаче подчертава, че съобщението, изфабрикувано според нея в Южна Корея, "е нещо невъобразимо".

Северна Корея изключително рядко критикува Китай, който я смята за основен съюзник и търговски партньор, а Пхенян се стреми да не влиза в публични конфликти с китайски компании и организации. Миналата година КЦТА за пръв път информира за сериозни разногласия между севернокорейски и китайски фирми от добивния сектор, припомня руската агенция, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Ъц

преди 11 години

Махнете го това прасе бе, Новогодишните празници отминаха!!!!!!!

52

К'с

преди 11 години

Каква осанка ! Какъв ръст ;-) А за костюмчето тип висок ключ да не говорим !

51

стефан

преди 11 години

Много глупав въпрос . Като няма какво друго да пишат , ... но това е начин на мислене . Сега всички трябва да мислят и изразяват като САЩ, ИНАЧЕ СА ЛОШШИИИИ!!!!

fallback