Сергей Филин. Снимка: БТА

Майката на залетия с киселина творчески директор на прочутия руски Болшой театър Сергей Филин - Наталия Филина, знае кои са нападателите на сина й, но ще сподели имената им пред властите, съобщават Франс прес и "Дейли телеграф".

Филин беше залят с киселина от неизвестен мъж в нощта на четвъртък срещу петък пред блока си в центъра на Москва, припомня БТА. Той е получил изгаряния трета степен по лицето и роговицата на двете очи и беше опериран. Предстои му втора операция.

Вчера разследващи престъплението са разговаряли с Филин два часа в болницата, посочи генералният директор на Болшой театър Анатолий Иксанов. Той подчерта, че разследването за нападението се води в пределите на театъра.

Малко след нападението колегите на Филин заявиха, че най-вероятно той е станал жертва на вътрешна саморазправа. Те описаха професионалната среда, в която се е движил Филин като свят, пълен с вражда, ревност и горчивина.

Ролята на Филин е много важна, защото той взима важни решения за спектаклите и определя заплатите на артистите, както и разпределя ролите сред изпълнителите.

В последно време Филин е бил обект на заплахи. Имейлът му и акаунтът му във Facebook са били хакнати. Филин получавал и заплашителни обаждания по телефона. Освен това неотдавна гумите на колата на Филин били срязани.

През 2011 г. кандидатът за поста на творчески директор на балета в Болшой театър Генадий Янин трябваше да се оттегли от битката, защото злонамерени лица разпространиха порнографски снимки с негово участие в интернет. Това стана преди Филин да поеме поста през същата година. Филин, който е на 42 години и има 20-годишна кариера на балетист, е баща на три деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase