Жена подкара влак и го заби в къща. Снимка: Reuters
fallback

В Швеция чистачка откраднала влак от депо, но не успяла да се справи с управлението на машината и го забила в къща. Петима души и самата тя по чудо са оцелели в катастрофата, вината за която е изцяло на младата жена, съобщи Aftonbladet.

Инцидентът е станал в предградие на Стокхолм в 3 часа през нощта. 22-годишната  жена неизвестно как проникнала в кабината на машиниста на влака, подкарала го, но не успяла навреме да спре. След като локомотивът пробил оградата и дерайлирал, той изминал още 25 метра, преди да се вреже в триетажна сграда и да „спре“ в кухнята на първия етаж.

„Цяло щастие е, че никой от живеещите в сградата не е пострадал“, цитира вестник  The Local говорител на полицията. Той уточни, че в момента на инцидента в сградата са се намирали петима души и всички те са спели.

Малко по-малък е бил късметът на чистачката-похитител на влака. Тя не успяла навреме да се измъкне от машината и трябвало да чака два часа, докато на мястото пристигнат медици и спасители. Жената е била откарана в тежко състояние в болница с хеликоптер, пише NEWSru.

Във влака освен нея не е имало други хора.

Мотивите на жената, която работела за компания, извършваща почистваща дейност за жп оператора, засега не са известни.

Според полицейския говорител не е ясно как тя се е сдобила с ключовете за влака, но да го подкараш не е чак толкова трудно. "Общо взето това е възможно, дори и да не си машинист", посочи той. "Можеш да прочетеш за това в интернет или да наблюдаваш как го правят други".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

озадачен

преди 11 години

Е,релсите през къщата ли минават?

30

4545

преди 11 години

сега ще й го забият в задния двор на къщата

29

kireza

преди 11 години

Абе и в руски сайт и тук едно и също....Тази жена чистачка ли е?На какво?На влаковете я,не на .....Почиствала и бутнала без да иска неподходящият лост и....Подходящият тя знае как да го пипне,да ама на шведите лостовете примърдват я на половин година,я на година,иначе шведките нямаше да подават колачета след секс с мъжа си....Та неправилният лост може да го е ползувала по неподходящ начин - развъртяла си е диференциала и ето ти белята.....:)))))))))))))))

fallback