Няколко българи са били задържани в Италия миналата седмица. Снимка: архив, Reuters
fallback

Няколко българи, а също така и граждани на други балкански страни с български документи и автомобилни регистрации, са били задържани и арестувани в Италия в края на миналата седмица, съобщават италианските медии, цитирани от БТА.

Автопатрул на полицията в Парма, ангажиран в операция по прочистване на градските паркове от наркопласьори, е забелязал червена кола "Ауди 100", която рязко завила в пресечна улица вероятно с намерение да избегне контрола. Автомобилът е бил незабавно засечен от автопатрула. В него се намирало семейство български граждани със син и дъщеря, и двамата пълнолетни.

При проверката на подадения в оперативната зала сигнал се установило, че дъщерята П.Е., родена през 1994 година, е издирвана със заповед за въдворяване в затвора. Заповедта е издадена от прокуратурата при съда за малолетни в Милано във връзка с влязла в сила присъда за 6 месеца лишаване от свобода за кражба с утежняващи вината обстоятелства, която тя е извършила като непълнолетна. Българката е била арестувана и отведена в затвора в Парма.

Служители на военизирания корпус на финансовата полиция са задържали в Авелино, в областта Кампания, четирима българи, срещу които е формулирано обвинение в контрабанда на тютюневи изделия и неплатени мита. При проверката на управляваните от тях автомобили с българска регистрация "Фиат Улисе" и "Форд Транзит" са намерени укрити 600 пакета цигари с общо тегло 14 килограма. Цигарите са били конфискувани. Според информацията те са произведени в Източна Европа, но не са фалшиви. Пазарната им стойност е около 7 хиляди евро, а неплатените за тях мита възлизат на 6 300 евро. Българите, чиито данни не се съобщават, са освободени под гаранция и остават на разположение на прокуратурата в Авелино.

Българин на 40 години с постоянно местожителство в Сан Ремо е задържан от карабинерите в провинция Империя на областта Лигурия. Той е управлявал лек автомобил в нетрезво състояние и без свидетелство за правоспособен шофьор. Колата е била конфискувана, а българинът е освободен, след като му е било предявено обвинението. Съгласно тълкуване на италианския Върховен касационен съд българинът ще отговаря поотделно за две нарушения на закона - употреба на алкохол и липса на свидетелство за правоуправление, за които се носи наказателна отговорност.

Финансови полицаи са проследили и арестували в центъра на Неапол албанец, който притежавал български паспорт, издаден на друго лице. В колата му са намерени регистрационни номера и документи на български моторни превозни средства. Арестуваният е криминално проявен за фалшифициране и притежание на фалшиви документи с висяща присъда от съда в Комо. Въдворен е в затвора "Поджореале" в Неапол.

Карабинерите в морския курорт Ричоне край Римини са проверили водач на лек автомобил с българска регистрация. Установено е, че той е румънец на 26 години с международна заповед за арестуване и екстрадиране по влязла в сила присъда на 10 години лишаване от свобода. През периода между април 2011 и юни 2012 г. заедно с четирима съучастници той е извършил серия от кражби с взлом в Швейцария. Бандата е разбивала витрините на магазини, прилежащи на бензиностанции, след което е разграбвала цигари, алкохолни напитки и други стоки. Нанесените щети възлизали на повече от 600 хиляди евро. Румънецът е въдворен в затвора в Римини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

аз

преди 11 години

А в Българските хроники се чете :регистриран за .. , с висящи дела , с 5 пробации , с 10 условни и т.н.

30

дипломат

преди 11 години

Моля, пишете "лица с български документи", в Италия е пълно с *** от балканските страни! Трябва да се обърне внимание и на италианските медии - за обида на българския народ! Какво е това "Българи", определението е общо и се отнася за всички, т.е. нарушава се доброто име на всички българи, няма колективна отговорност!Посолството в Рим да изпрати НОТА, по-прецизно моля -"български граждани от ромски произход"!Трагичното е,че българските журналисти също не се грижат за нашето добро име

29

Анонимен

преди 11 години

При тяхните мафиоти, нашите са като от детската градина.

fallback