Уго Чавес. Снимка: Reuters

Вицепрезидентът на Венецуела Николас Мадуро пристигна в Куба, за да посети президента Уго Чавес и неговото семейство, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на новини по кубинската телевизия.

За Хавана с надежда на научат какво е състоянието на венецуелския президент, отпътуваха също президентите на Аржентина Кристина Фернандес и на Перу Олянта Умала.Чавес е на лечение в Куба, след като претърпя операция от раков рецидив и не положи клетва на 10 януари, както бе предвидено, пише БТА.

На летището Мадуро е бил посрещнат от кубинския външен министър Бруно Родригес. Това е второто посещение на вицепрезидента в Куба след операцията на Чавес. Той съобщи, че ще се срещне с аржентинската президентка и се надява да разговаря също с перуанския президент.

Посещението на Кристина Фернандес, която пристигна в Куба в петък сутринта, беше окачествено от властите като частна визита. Аржентинският външен министър посочи, че Фернандес има намерение да се срещне с Чавес.

Олянта Умала не потвърди дали също планира да посети Чавес. "Очевидно ще попитам, ще науча какво е състоянието на президента Чавес", каза пред репортери президентът на Перу. Той пожела на венецуелския президент "бързо оздравяване".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase