Новите законопроекти в Гърция често предизвикват протести. Снимка: БТА
fallback

Гръцкият парламент одобри нови данъчни промени, насочени да донесат в хазната 2,3 милиарда евро през тази година, предаде Асошиейтед прес. Мерките са част от ангажиментите на Гърция към международните кредитори.

Законът, гласуван рано днес с подкрепата на всички партньори в трипартийната коалиция, управляваща Гърция, променя схемата за данъчно облагане на доходите, увеличава данъка върху недвижимите имоти и корпоративния данък и разширява данъчната основа, за да включи някои групи, пише БТА.

Съгласно приетия текст гърците, които печелят повече от 42 000 евро годишно, вече ще бъдат облагани с нова данъчна ставка от 42 процента. Преди най-високата данъчна ставка беше 45 на сто за доходи над 100 000 евро.

Правителството казва, че новият закон ще намали данъчната тежест за служителите и пенсионерите с доходи под 25 хиляди евро годишно.

Данъчната реформа е част от пакет с мерки за икономии на стойност 13,5 милиарда евро, който Атина прие през ноември, за да получи допълнителни кредити от ЕС и МВФ и да избегне фалита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

ЛОРИ

преди 11 години

Ей, Вие господата от Днес, да вземете да напишете правилно за данъците, че даже и бездомните ще трябва да платят данъци около 116 евро, да напишете, че който има фирма на негово име трябва да плаща 650 евро извънреден данък, че се плаща данък върху имуществото заедно със сметката за тока и много хора останаха без ток, че не могат да си платят сметките и още много други. Хайде браво...

15

Анонимен

преди 11 години

И ние искаме високи данъци и социална защита.

14

Анонимен

преди 11 години

Чакаме с огромно нетърпение Европа да наложи справедливи данъци и в България по аналогия на Всички Европейски социални държави.Бедните се защитават с високите данъци на богатите.

fallback