Асад отиде отвъд бруталността, заяви Вашингтон. Снимка: архив, Reuters
fallback

Дипломацията на САЩ обвини сирийския президент Башар Асад, че е безчовечен и ирационален лидер на страната си, 21-месечният конфликт в която е взел 60 000 жертви по данни на ООН, предаде Франс прес.

"Лично аз определено бих сметнала деянията му за въплъщение на злото", каза говорителят на Държавния департамент Виктория Нюланд.

Oще по темата

"Той отиде отвъд бруталността. Това, което направи на народа си, е нечовешко. Асад е един от най-бруталните играчи на международната сцена днес. Не смятам, че човек, способен на престъпления над собствения си народ, може да бъде смятан за рационален в човешкия смисъл на понятието", заяви говорителят на Държавния департамент.

В неделя Държавният департамент на САЩ заяви, че предложеното от Асад политическо решение за изход от гражданската война в Сирия е "откъснато от действителността" и отново призова за оставка на сирийския президент, припомня АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 11 години

32 Джина много си права с народната поговрка но това се отнася до теб и мислещите като теб защото 130 държави подкрепиха опозицията и нали се сещаш че това са и най-демократичните държави в света ,а видиш ли няма нито една демократична държава която да застана зад Асад.

31

the

преди 11 години

Истинските новини за Сирия са на 'anna news' - напишете го в гугъл, новините се обновяват ежедневно. Западните медии и говорители на департаменти са манипулатори.

30

Анонимен

преди 11 години

В мрежата гледах филмче на избити от армията ,,бунтовници,,. Полвината някакви негроиди нямащи нищо общо със сирииците.

fallback