Жерар Депардийо взе руско гражданство миналата седмица. Снимка: архив, Reuters
fallback

Французите най-често от останалите жители на Европейския съюз получават руско гражданство, сочат данните на Европейската статистическа служба, публикувани в белгийския в. "Соар", предаде ИТАР-ТАСС.

Oще по темата

Съгласно изследване на Евростат, обхващащо периода 2009-2010 г., 4503 французи са получили руски паспорт. На второ място са германците /4191/, следвани на голямо разстояние от финландците /1925/ и италианците /1881/.

Евростат отбелязва, че не разполага с обратните данни – за подадените от руснаци молби за гражданство на европейски страни и резултатите от разглеждането на молбите, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 11 години

Какви араби? Арабите в Европа са незначителна част от населението и стига да не са радикални аз не виждам нищо лошо във разнообразяването на културният облик на Европа със малко разнообразие отвън. Но пак повтарям - стига да не е радикално. В този ред на мисли смятам че не трябва да се строят нови джамии,а просто старите да се поддържат в добър вид и да се рекламират за туристите. На мен например ми е интересно да видя джамия отвътре,виждал съм на пик и са много красиви. Аз съм отворен към света и прегръщам всички култури - арабска,китайска,индийска,също и нашата си християнска. Културното наследство на света трябва да е за всеки,не бива да се ограничаваме.

24

ВИЛСОР

преди 11 години

До От Франция :Бягат заради кожодерските данъци и социалния популизъм на политическата върхушка,а не заради арабите!!!Само за сравнение:В Русия ще плача данък 13% от годишните си доходи си,а във Франция 66%

23

Анонимен

преди 11 години

21. Драги , разликите между теб и тях знаеш ли какви са ?Те имат пари и могат ,ако искат , да спрат да работят и да живеят и си купуват къщи където си изберат !

fallback