Снимка: БТА
fallback

Над 7 милиона жители на Великобритания днес ще пазаруват и ще похарчат близо 3 млрд. бр. лири (4,9 млрд. долара), прогнозира анализаторската агенция Грийн флег (Green Flag), цитирана от ИТАР-ТАСС.

Първият ден след Коледа във Великобритания е наричан "Ден на подаръците" (Boxing Day), тъй като обичайно тогава магазините обявяват големи намаления, пише БТА.

Пред магазините по централните улици на британската столица има дълги опашки от търсачи на изгодни оферти. Някои от клиентите са пристигнали още през нощта."Тук съм от много часове. Ужасно съм уморен и премръзнал, ноняма да си тръгна с празни ръце", каза жител на Бристол, пристигнал в Лондон само заради разпродажбите.

Множество магазини са поставили метални заграждения, за да попречат на тълпите. За реда следят многобройни служители по сигурността, а в някои универсални магазини клиентите се пускат на малки групи от по пет-шест души.

Според международната агенция за анализи Икспиъриън (Experian) текущата година ще бъде най-печелившата за онлайн-магазините във Великобритания. През периода на коледните празници жителите на страната ще похарчат за покупки в интернет около 472 млн. бр. лири (767 млн. долара).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 11 години

До 15Китайски *** купуват българите. Днес британците ще купят с намаление пуловери от английска вълна която е супер качестена.

15

Анонимен

преди 11 години

imat kupuvat a v bulgaristan 6e kupuvate na bate boko 4urkata

14

Анонимен

преди 11 години

kupuvat kitaiski bukluci

fallback