Снимка: архив, Reuters
fallback

10 български моряци са блокирани в Пакистан, след като корабът, с който са плавали е пуснал котва край бреговете на Карачи, съобщи bTV.

Причината са неуредени финансови отношения между бивш и настоящ собственик на кораба, плаващ под флага на Маршалските острови. Плавателният съд е имал курс към Пакистан, където е трябвало да бъде продаден за скрап.

В екипажа освен българите има и 12 украински моряци. Агент на българските моряци е фирма "Ви Шипс" с офис в Бургас.

По думите на управителя на „Ви Шипс” - Милен Тодоров, плавателният съд не е трябвало да влиза в пристанището докато не е финализирана сделката за продажбата му.
 
От МВнР заявиха пред bTV, че проверяват случая. Уведомено е посолството в Исламабад, което вече работи по казуса.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

знаещ българин

преди 11 години

Абе вие от днес бг , алоооо на луд ли ще ме правите бе ?! Това на снимката е самолетоносач , а не търговски кораб ! И аз разбирам от военна музика ,не можете да ме излъжете !

19

до ГУРБЕТЧИЯ

преди 11 години

абе разбирач,всеки детайл е важен,никой не говори за актуална снимка, но този самолетоносач,издава несериозността на писалия статията,което прави и медията несериозна.Една снимка на един търговски кораб върши достатъчно работа,но нали ти си разбирач,взе да си избиваш комплексите без да вложиш малко мисъл в написаното,важното е да се покажем,колко сме важни,но акъла не не достига...комплексар скрии се в дупката си

18

ГУРБЕТЧИЯ

преди 11 години

Тук всеки се мъчи да изпъкне пред останалите като се стреми да се прави на голям разбирач ! "Ама какъв бил този кораб на снимката ,какъв бил този пистолет на снимката той не бил Берета както пишело в новината ,а бил Макаров и пр. и пр." ! Абе разбирачи ,не е важна снимката ,а новината ,всеки сайт не може да има актуални снимки относно новината ! Трагичното е ,че се правите на разбирачи ,също е трагично ,че бг. моряци се качват на кораб,който е за скрап ! ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !

fallback