Доминик Строс-Кан. Снимка: архив, Reuters

Апелативният съд във френския град Дуе постанови, че поддържа първоначалните обвинения в сводничество срещу Доминик Строс-Кан. Адвокатката на бившия управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) заяви, че клиентът й ще обжалва решението, предаде Асошиейтед прес.

Според адвокатите на Строс-Кан разследващите съдии по делото са пристрастни.

"Съдът отхвърли сериозно обоснован иск за прекратяване на делото. Със сигурност ще продължим да се борим до снемането на всички обвинения срещу Доминик Строс-Кан", заяви адвокатката Фредерик Болио по френска телевизия, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Става въпрос за т. нар. афера "Карлтън" - шумен скандал за поддържане на незаконна мрежа от луксозни проститутки в хотел "Карлтън" в град Лил, Северна Франция.

Защитата на Строс-Кан призна, че той е присъствал на "разюздани" събирания, но заяви, че не знае на жени в компанията да се е плащало.

Според информация в печата бившият шеф на МВФ редовно прибягвал до услугите на проститутки, при това не само в Лил, но и при командировките си в Париж, Вашингтон и другаде.

Следствието подозира, че Строс-Кан е участвал пряко в организирането на мрежата за секс услуги, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Делото е част от междуконтинентална правна сага, която изложи на показ активния сексуален живот на Строс-Кан и погреба кандидат-президентските му амбиции, припомня АП.

Още по темата

Преди седмица Строс-Кан сключи извънсъдебно споразумение по гражданско дело в Ню Йорк с хотелска камериерка, която го обвини в опит за изнасилване през май 2011 година, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase