Снимка: архив, Reuters
fallback

Трима от четиримата българи, които през август бяха арестувани в угандийската столица при опит да източат пари от банкови сметки чрез подправени карти, бяха осъдени вчера на 20 години затвор. Това съобщи угандийското интернет издание newvision.co.ug.

Съдията Джулиъс Бороре постанови 20 години затвор за Иван Ганчев, Милен Кацарски и Адриан Димитров, а четвъртият подсъдим - Антон Иванов получи 10 години. Четиримата ще излежават присъдите си заедно и едновременно.

Oще по темата

Според обвинителния акт на 30 август, намирайки се в Кампала, българите - всички те бизнесмени - се опитали да измамят 33-ма клиенти на банка "Станбик", използвайки подправени карти пред клона й в Натеете.

"Кадрите от охранителната камера на банкомата и ПИН-кодовете, които обвиняемите бяха придобили незаконно, бяха категорични уличаващи доказателства," подчерта съдията. Той отхвърли като неверен аргумента на защитата, че седем от банковите карти са били подхвърлени в автомобила на подсъдимите от полицая, който я е претърсил. Магистратът подчерта, че това е било невъзможно, понеже през цялото време - от пристигането на четиримата пред клона на банката до самия обиск, един от обвиняемите е пазел колата, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

nikol

преди 11 години

не сме българи-доказахме го още веднъж.Това не може да се случи в Сърбия, Македония или Гърция. РАДВАМЕ СЕ КАТО ***. Какво прави външно??????????? Ще им тежи на съвеста

35

Иванов

преди 11 години

Как е възможно, да ти разбият и ограбят колата,а адвоката М.......и ни убеждава че хайдукът е влезнал да се стопли.Да те ... и правосъдието.

34

От Австралия(Сидни)

преди 11 години

Е че то в БГ за отвличане и рязане на ухо дават по малко. Тия са хакнали банкоматчето само за спорта колкото да си подържат формата. Още нищо незаконо не са направили

fallback