Поискаха откуп за отвлечените руснаци и италианец в Сирия. Снимка: архив, Reuters

Похитителите на двама руски граждани и на един италианец, отвлечени снощи в Сирия, поискаха откуп, за да ги освободят, съобщи днес външното министерство на Русия, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Заедно с руските граждани В. В. Горелов и Абдесатар Хасу е отвлечен Марио Белуомо, гражданин на Италия. Хасу има и сирийско гражданство, уточни ведомството.

Още по темата

Неизвестни нападнаха снощи тримата, пътували с автомобил по шосето от Хомс до Тартус в Западна Сирия. Всички отвлечени работят в стоманолеярното предприятие на компанията "Хмишо и с-ие", разположено в индустриалната зона Хасия край Хомс. Има данни, че Горелов е пристигнал в Сирия в началото на октомври, за да работи по частен договор, посочва агенцията.

Москва ще предприеме всички необходими стъпки във връзка със създалата се ситуация, увери по-рано днес руският външен министър Сергей Лавров. "Активно действаме по случая. Естествено се предприемат всички необходими стъпки и в Сирия, и в други държави, които може да имат влияние върху ситуацията", каза той.

Външното министерство в Москва настоятелно препоръчва на всички руски граждани да не посещават Сирия, обхваната от вътрешен въоръжен конфликт, добавя ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase