Две жени от България откраднали чантата на белгийка и изтеглили пари от картите й. Снимка: архив, Reuters

Апелативният съд в Брюксел е издал условни присъди на две български гражданки за кражба, съобщи вестник "Дерниер йор".

През ноември миналата година сестрите Пенка и Елена, както са представени в информацията, обрали възрастна жена в магазин за хранителни стоки. Пред магазина те били чакани в автомобил от луксозна марка от Добри Иванов /36 г./ и Златко Танев /28 г./.

Според следствието причината за постъпката на жените била нуждата на четиримата от пари в брой, за да заредят гориво и да продължат пътя си към Лил.

След като отнели чантата на разсеяната жена, крадците продължили с автомобила до близък банкомат. Тъй като обраната държала кодовете на банковите си карти в портфейла си, подсъдимите могли да изтеглят 740 евро, а от портфейла взели 200 евро в брой.

Докато жените нервничели около банкомата, те били забелязани от служител по сигурността, който минавал в района случайно. Той извикал намираща се наблизо полицайка. В този момент Добри Иванов побягнал, а Златко Танев подкарал автомобила към задънена улица, където бил заловен.

На първа инстанция двамата мъже са получили присъди по 15 месеца лишаване от свобода, които при обжалването са отпаднали, тъй като съдът е счел, че те може да не са знаели как Пенка и Елена са се сдобили с чантата и затова не може да бъдат приемани като съучастници.

Двете жени получават по една година затвор условно, а автомобилът, за който се уточнява, че бил изпочупен и неугледен, е отнет, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase