Снимка: БТА

Общ преглед
Най-малко петима души са заклещени в тунела на магистралата, свързваща Токио с Нагоя, в който се срути участък от 100 метра, предаде Франс прес, като се позова на японската полиция.

Засега трима са ранените, а най-малко три коли са смазани в тунела, пише БТА.

Спасителните екипи са затруднени от гъстия дим от пожара, избухнал след срутването в тунела, както и от това, че тунелът е много дълъг /4,3 километра/. Причините за срутването в магистралния тунел все още са неизвестни.

В момента спасителните операции за изваждането на водачите и пътниците в заклещените автомобили в тунела на магистралата, свързваща Токио с Нагоя, бяха прекъснати заради риск от ново срутване в съоръжението. По последни данни на правителствени източници седем души се водят за изчезнали при рухването на част от свода на тунела Сасаго, който е дълъг между 4,3 и 4,7 метра и който е на около 80 километра западно от Токио.Според пожарникарите две коли са били затиснати от бетонни блокове, а трета кола се е подпалила.

Японски медии съобщиха, че срутването е засегнало 100-метров участък в тунела, след което е избухнал пожар. Засегнатият участък се намирал почти в средата на тунела, чиято вентилационна система не работела добре и не се виждало нищо на повече от метър.

В момента на трагедията в тунела са се движили около 25 коли, посочва Асошиейтед прес.

"Успях да изляза от тунела, но недалеч от моята кола, други автомобили бяха хванати в капан вътре и видях само черен пушек и пламъци", разказа японски журналист, шофирал в момента на трагедията.

"Част от бетонния таван падна в момента, в който преминавах. Видях как премаза кола и от нея започнаха да излизат пламъци. Бях тероризиран. Излязох от колата си и вървях един час, за да изляза навън", разказа тридесет годишен мъж.

Тунелът е един от най-дългите в Япония и прекосява планински масиви недалеч от връх Фиджи. Той е част от основната магистрала Чуо, свързваща Токио с западната и централната част на страната. В момента спасителната операция е спряна, поради опасност от ново срутване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase