Снимка: архив, Reuters
fallback

200-килограмова американка е починала в Унгария от бъбречна недостатъчност. През октомври тя искала да се прибере в Ню Йорк, за да поднови лечението си, но две авиокомпании не успели да я качат на борда. Сега съпругът й Янош Шолтес завежда иск срещу авиокомпаниите за обезщетение в размер на 6 милиона долара, съобщава BBC.

На 56-годишната Вилма Шолтес, която тежала 193 килограма, й отказали място в два самолета. Тя била на почивка в Унгария, но поради здравословните си проблеми искала да се върне преждевременно в Ню Йорк. Жената ползвала инвалидна количка, тъй като била с ампутиран крак.

Тя починала от бъбречна недостатъчност в Унгария, преди да бъде открит подходящ самолет за нея. А тя самата отказала лечение от местните унгарски лекари, тъй като им нямала доверие.

От авиокомпания Делта казват, че са направили всичко възможно да намерят подходящо място за нея в самолета, но било „физически“ невъзможно да я вкарат в летящата машина.

„Авиокомпаниите са поели отговорността да я транспортират от САЩ до Унгария, значи е била тяхна отговорност да я върнат обратно“, казва Петър Ронай, адвокатът на нейния съпруг, който съди авиокомпаниите.

Госпожа Шолтес е трябвало да се върне в Ню Йорк от почивката си в Унгария заради незабавно медицинско лечение. Тя страдала от бъбречно заболяване и диабет, но не се доверила на унгарските лекари.

Холандската авиокомпания КLM също имала трудности да вкарат почти 200-килограмовата жена в самолета, където тя резервирала две места, за да може да се настани.

От летището я посъветвали да пътува до Прага, откъдето да се качи в самолет на Делта, който разполагал с по-широки места.

Но според адвоката Питър Ронай тя не е могла да се закопчае с предпазния колан и „капитанът излязъл от кабината и я накарал да слезе“, пише още BBC.

Госпожа Шолтес починала от бъбречна недостатъчност, преди да бъде намерен подходящ полет за нея.

В общо изявление на Делта и КLM се казва, че те са направили всичко по силите си, за да бъдат полезни на семейството.

„Нашите архиви показват, че персоналът на Делта в Прага са направили неколкократни опити в рамките на цял час, за да качат госпожата на борда. Но просто не са успели“, казва говорител на авиолинията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

121

софиянец

преди 11 години

след като свинята наяла се се индиректно с кръвчицата на Източна Европа, нядявам се и самеца и *** след групово изнасилване от изкуствено размножаваните от правителството му роми.. да беше поискал помощ от ссср, щяха да натоварят свинята в един Ан - 2 ли беше колко ли....

120

Коментатор

преди 11 години

Ако цял живот ядеш бял хляб, шницел, палачинки, гулаш и всякакви вкусотии без да се движиш какво може да очакваш. Той и мъжът и е шишав ама не чак толкова.

119

Vazmutena

преди 11 години

Prochetoh kam 10-15 komentara pod statiyata. Uvajaemi gospoda komentirashti, vie ste absolutni SVINE!!!! totalna lipsa na chovechnost i sachuvstvie. Na vsichki vi v ochite sa 200-ta kila na jenata. Nqkoi dori kaza, che taka i se padalo!!! Kak moje takova bezobrazie. koi vi dade moralno pravo da sadite drugite!!! Ako nqkoi ot vas izpdne v kritichna situaciya, zaradi tova, koeto e, sas sigurnost shte se obarne sreshtu dumite si!!!

fallback