Снимка: Reuters
fallback

Българка попадна в разследване в Италия заради мистериозната смърт на възрастни хора в старчески дом, предаде bTV. Живка Хаджидимова е обвинена в побой над пациенти, неглижиране на задълженията си, кражба на лекарства, единствено на базата на свидетелските показания на две служителки.

Случаят се влачи вече шеста година, а съпругът й д-р Илко Димов обяснява, че очаква българската държава най-после да реагира адекватно. „Искам намеса на българската държава по начина, по който се намеси в Либия. Извършено е умишлено престъпление срещу българска гражданка, което е прикрито”.

По думите му съпругата му, която работила като асистент, е обвинена за това, че е „пребивала призраци”, тъй като хората, за които става въпрос, са починали, още преди да е започнала работата си в старческия дом. Обвиненията за бой над пациенти също падат, след като над 6000 часа записи не показват и „един шамар”.

Показанията на двете служителки, които стават основната и единствена причина за арест и обвинения, стигат до разкази за изхвърляни от прозорците възрастни хора – нещо, което също не е доказано.

Д-р Димов обяснява действията им като опит да избягат от обвинения срещу тях самите. Насочват атаката си към чужденките сред персонала. В случая са вкарани българка и още две румънки, които обаче сключват споразумение с прокуратурата и получават условни присъди.

Избират „по-лесния” начин, тъй като без средства няма как да се бориш срещу липсващото правораздаване в Италия, обяснява съпругът на Живка Хаджидимова.

През годините от 2006 насам той търси помощ и от европейските институции, които обаче благодарят за информацията, казват, че не могат да помогнат и препращат към Европейски съд по правата на човека в Страсбург. От българска страна също не му подават ръка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 11 години

До 48 *** ли си или НЕГРАМОТЕН Тази лекарка НЕ Е БИЛА ЗАСЕЧЕНА нито веднъж въпреки 6000 часа видео нито веднъж да прави каквото и да е .И не само тя НО НИТО ЕДИН ДРУГ ЧОВЕК ОТ персонала не е засечен да го прави .Или можеш да повярваш ,че ще изхвърлиш 90 годишна баба от втория етаж и тя няма да се пребие .Виж какво има из нета ПРЕДИ да пишеш глупости .А на темата ,,една румънка То и един българин се опита да отвлече дете в Италия ,да не си бил ти .Или всички българи сме престъпници .

47

Дамян

преди 11 години

Аз съм в Италия от много години!Не е така както вие го пишете скъпи форумци.Тази жена е била засечена от видео камери ,който са поставени на скрити места,неможеш да ги забележеш.Така е заловена,когато тормози старите и болни хора.Без нищо няма да е задържана толкова време.Имаше един такъв случай наскоро.Една Румънка работеше в къща като чистачка.Намира къде е скрит ключат на сейфа,и всеки ден си е пребирала по 600-700 евро.Собственникът е много богат човек,занимава се с търговия,накрая забелязва

46

Анонимен

преди 11 години

Масово комнетиращите са лузъри не разбрали ,не знаят НО ПЛЮЯТ по българката А и Либия на нищо не ви научи да не говорим за 4 скелета от ГърцияА на тъпана от Верона ,дано ти се случи същото като на Аманда Нокс ,ти знаеш коя е .

fallback