Снимка: Reuters
fallback

Президентът на американската корпорация "Локхийд Мартин", 51-годишният Кристофър Кубасик, бе уволнен заради интимна връзка с негова подчинена, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на официално съобщение на компанията.

С поведението си Кубасик, който работи в "Локхийд-Мартин" от 13 гадини, е нарушил етичния кодекс на корпорацията, която е най-големият производител на оръжие и военна техника в САЩ.

През януари Кубасик трябваше да смени Робърт Стивънс на поста главен изпълнителен директор. След уволнението му постът на Стивънс ще бъде поверен на Мерилин Хюсън, която е работила в корпорацията от 29 години. На извънредно заседание на управителния съвет тя бе назначена и за президент на компанията.

"Съжалявам, че поведението ми в случая на отговаряше на стандартите, към които винаги съм се придържал", заявил Кубасик.

В изявление сегашният главен изпълнителен директор Робърт Стивънс изтъкнал, че "корпорацията се представи на висота, след като незабавно уволни провинилия се служител".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Hahov

преди 11 години

hahahahaha...kato ne mojete da izkarate matrial za bg aviatzia...za bg grippen, mig, parashutisti...prepisvate pak chujdite medii...

22

Анонимен

преди 11 години

Личната писалка не се топи във фирмено мастило

21

Кашчей Безсмертний

преди 11 години

До АнонименДо Кашчей БезсмертнийТам президент не значи собственик на фирмата.... Има си събрание на акционерите и те махат които решат. Общо взето никъде не уволняват защото си ***, а защото се е разчуло... ==========================Много добре знам, но ти си опериран от чувство за хумор.Събрание на акционерите няма, има ОБЩО СЪБРАНИЯ НА АКЦОНЕРИТЕ.

fallback