Феликс Баумгартнер. Снимка: Reuters
fallback

Австрийският парашутист-рекордьор Феликс Баумгартнер беше осъден на 1500 евро глоба за нанасяне на телесна повреда на гръцки водач на камион, съобщиха ДПА и Франс прес.

Делото се гледа на втора инстанция, след като през април 2012 година екстремният спортист бе обявен за виновен за нанасяне на лека телесна повреда на водач на МПС.

Oще по темата

На 30 септември 2010 година по време на задръстване в Залцбург германски шофьор на лека кола и гръцки водач на ТИР се сбили. Баумгартнер взел страната на единия от тях, като ударил и ранил в лицето гръцкия гражданин.

Австрийският парашутист се обяви за невинен при разглеждането на първото дело и бе осъден на глоба от 1500 евро. Но той обжалва присъдата, като твърдеше, че прибягнал до сила, за да се защити.

Баумгартнер е първият човек, който успя да преодолее звуковата бариера при свободно падане миналия месец. Той предизвика много полемики, след като на 28 октомври заяви, че не би имал нищо против една "умерена диктатура" за решаването на днешните икономически и социални проблеми, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Aryan Art

преди 11 години

На почти всеки му се е случвало да се сбие, прав или не. Това няма нищо общо със скока му. Политическите му възгледи също са нещо лично, а в последно време и аз не виждам нищо лошо в една умерена диктатура на фона на цялата тая толерастия. При това, маляките не е лошо да си траят, че такива като тях нищо смислено не са дали на човечеството.Аре, чакам червени палци от *** в тоя форум. Дано съм казал нещо смислено поне за малкото мислещи тук.

18

Анонимен

преди 11 години

Браво на австриеца, ние тука викаме на европейците, че са гейове, ама те май са много по-мъже от нас, човека си скочи от космоса, като пич, докато нашия се назландисвал с някакви проекти, па после му криво, че Феликс го пр****л, след това пича си набива някакъв византиец, дошъл в държавата му да се прави на гявол, като защитил сънародника си, за разлика от наще дупедавци дето лижат гъ****те на чужденците, само и само да изкарат някое евро!

17

Анонимен

преди 11 години

Хич ва няма бе. Гледайте датите. Четете два-три пътя, ако трябва докат схванете за кво става на въпрос.Изказванията си ги е правил СЛЕД 2 години от случката бе. И ходи до Космоса пак 2 години СЛЕД това. Как ги навързахте космося и гъркя не можах въобще да разбера бе . Плювачи.

fallback