Барак Обама Снимка: Reuters

Американският президент Барак Обама днес поздрави съперника си от републиканците Мит Ромни за оспорваната надпревара за Белия дом и изрази увереност, че ще бъде преизбран, предаде Ройтерс.

"Искам да поздравя губернатор Ромни за разгорещената кампания. Знам, че поддръжниците му са също толкова ангажирани и също толкова ентусиазирани и работят също толкова усърдно днес", каза Обама при посещение в офис на кампанията му, за да благодари на доброволците, които и днес продължаваха да се обаждат на избиратели, за да ги насърчат да отидат до урните.

"Чувстваме се уверени, че имаме необходимите за победа гласове, но в крайна сметка ще зависи от това дали тези гласове ще бъдат пуснати. И затова бих призовал всички и навсякъде да гласуват - просто, за да съм сигурен, че ще упражните правото си на глас, което имаме, за което хората са водили толкова тежка борба да имаме", каза той.

Според социологическите проучвания резултатите на Обама и Ромни са практически равни, макар че президентът има малка преднина в няколко ключови колебаещи се щати, които могат да му донесат необходимите за победата 270 места в избирателна колегия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase