Катастрофата край Смоленск не е била следствие от атентат. Снимка: архив, Reuters
fallback

Полската военна прокуратура опроверга твърденията на вестник "Жечпосполита", че следователи са открили следи от тротил и нитроглицерин върху останките от катастрофиралия през април 2010 г. край Смоленск правителствен самолет, предаде Ройтерс.

Полската военна прокуратура обяви още, че остава твърдо на досегашната си позиция, че катастрофата не е била следствие от атентат.

Oще по темата

При катастрофата край Смоленск загинаха президентът на Полша Лех Качински и още 95 политически и военни лидери.

Съобщението на вестника даде основания на някои десни полски групировки да засилят обвиненията си срещу следователите, разследващи катастрофата, че пренебрегват доказателства за чужда намеса. Братът на загиналия президент Лех Качински - Ярослав Качински, дори подкани правителството да подаде оставка, посочва Ройтерс. Той обяви пред журналисти, че съобщението на "Жечпосполита" е доказателство, че брат му, останалите пътници и екипажът на самолета са били убити.

Малко след това вестникът обаче призна, че е допусната грешка в информацията за намерени следи от експлозиви по отломките от самолет, и се извини за тази грешка, предаде ДПА, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Търсете хипофизното

преди 11 години

джудже,граждани!

16

Анонимен

преди 11 години

Паисий Смешников... Така лесно се инсценира нещо в Полша...

15

Паисий

преди 11 години

18, яко те лупка параноята... Приритали са руснаците да унищожават поляците точно над свое летище. Ако им беше толкова зор, щяха да инсценират нещо в Полша

fallback