Феликс Баумгартнер. Снимка: архив, Reuters
fallback

Австрийският пилот, парашутист и любител на силните усещания Феликс Баумгартнер смята за необходимо установяването на умерена диктатура, за да се решат настоящите икономически и социални проблеми, предаде Франс прес.

В интервю за австрийския в. "Клайне цайтунг" 43-годишният Баумгартнер казва, че умерената диктатура трябва да е ръководена от хора, които имат опит по въпросите на частния бизнес.

Според него примерът на Арнолд Шварценегер – американеца от австрийски произход, който беше губернатор на щата Калифорния - показва, че човек не може да промени нищо в една демокрация.

Баумгартнер обаче подчертава, че лично той не иска да се захваща с политика, отбелязва БТА.

На 14 октомври австриецът скочи от стратосферата и подобри три регистрирани световни рекорда - скок от най-голяма височина /39 045 метра/, най-дълго свободно падане без парашут /36 529 метра/ и най-бързо падане по време на скок /1342 километра в час/. На 23 октомври той обяви, че прекратява заниманията си с екстремен спорт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 11 години

Казваш го сирония, но там са доста по-добре от нас, ние с тия заплати сме по-зле и от африканците.

48

Анонимен

преди 11 години

"Умерена диктатура" по друг начин казано е монархия бе Феликс :)И аз съм "за"!

47

Читател

преди 11 години

Ох, тоя ми омръзна акъл да дава!ХОди си скачай там и не говори много, че ръсиш глупости навсякъде!Вярно, че може да се окаже с балкански корен този пич...

fallback