Комбинирана снимка на Карима ел Махруг и Силвио Берлускони. Снимка: Reuters

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони отхвърли днес всички обвинения, които му повдигна прокуратурата в Милано в рамките на процеса "Рубигейт", предаде Франс прес. Берлускони е обвинен в склоняване към проституция на малолетна и в злоупотреба с власт.

Бившият италиански премиер заяви, че никога не е имал интимни отношения с мароканката Карима ел Махруг. Никога не съм упражнявал натиск върху служители от полицейското управление в Милано", каза Берлускони в пред съда.

Още по темата

Току-що навършил 76 години, бившият министър-председател избра да се обърне към магистратите, използвайки възможността на направи т. нар. спонтанното изявление, защото това му спестява задължението да даде истински свидетелски показания, отговаряйки на прокурорските въпроси, без да бъде подпомаган от своите адвокати.

Процесът "Рубигейт" тече от април 2011 г. Според обвинението Берлускони е платил за сексуални услуги, предоставени от Руби (Карима ел Махруг) - млада мароканка, непълнолетна по онова време, и е злоупотребил с положението си на премиер, упражнявайки натиск върху миланската прокуратура, за да бъде освободено момичето, арестувано за дребна кражба през май 2010 г.

Прокуратурата описва купоните в луксозната вила на Берлускони в Аркоре край Милано като непристойни партита с участието на оскъдно облечени млади жени. Берлускони обаче заяви, че става дума за "вечери в голяма трапезария, по време на които бях в центъра на масата, в центъра на вниманието, пеех, говорех за спорт, политика и разправях клюки".

Берлускони повтори в изявлението си, че се обърнал към полицейското управление, "за да избегне дипломатически инцидент с Египет", защото бил убеден, че Руби е племенничка на тогавашния президент Хосни Мубарак.

Бившият италиански премиер може да получи присъда до 3 години лишаване от свобода за склоняване към проституция на малолетна и до 12 години за злоупотреба с власт, отбелязва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase