Снимка: Reuters
fallback

Правителството на премиера Марио Монти одобри законопроект за борба с корупцията в италианската политика, опетнена от финансови злоупотреби в регионалния съвет на областта Лацио, в която е Рим, предаде Франс прес.

Законопроектът предвижда да се забранят допълнителните възнаграждения за държавните служители и да се определят лимити за заплатите на регионалните съветници и ръководителите на регионалните администрации. Ще бъде преразгледано и изчисляването на пенсиите на тези категории служители.

Според комюнике за заседанието на министерския съвет разходите на италианските области са скочили със 74,6 на сто през последните десет години и са достигнали 89 милиарда евро, пише БТА.

"Моето правителство се опитва да спечели по-голямо уважение за Италия", каза Монти след заседанието на кабинета. "Теми като борбата с корупцията трябва да залегнат в ДНК-то на всички политически партии и аз се надявам, че ще стигнем бързо до съгласие, за да бъде гласуван този текст в парламента", посочи премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 11 години

Редно е да се ограничи корупцията до сферата на политиката само, това там чиновници и други прости люде с подкупи е грозна работа.

fallback