Двама българи са арестувани в Италия за трафик на хора. Снимка: архив, Reuters
fallback

Двама българи са арестувани на италианското пристанище Бриндизи в областта Пулия при опит да вкарат нелегално в Италия четирима афганистанци, съобщиха местни медии.

Незаконните имигранти са открити от граничната полиция при проверка на моторните превозни средства, разтоварени от ферибота "Соренто", който пристигнал от гръцкото пристанище Игуменица.

Арестувани са двама български граждани, намирали се в микробуса, в който са били укрити четиримата афганистанци на възраст между 25 и 30 години.

Нелегалните са били наблъскани в задушаващо двойно дъно на микробуса, което граничните полицаи открили веднага и го отворили, за да изведат четиримата млади мъже, изтощени от седемчасовото плаване между гръцкото пристанище и италианската област.

Двамата 40-годишни българи, Тодор Радев и Янка Тинева, са поставени под арест за съучастие в престъплението "подпомагане на незаконна имиграция", а четиримата афганистанци са предадени на имиграционния отдел на полицейското управление в Бриндизи.

Полицията е конфискувала микробуса. Води се разпит на афганистанците с цел да се установи какъв маршрут са изминали до Европа - вероятно обичайния преход между Турция и България или прехвърляне с катери от Турция в Гърция - както и да се уточни колко са заплатили на организацията, която осъществява прехвърлянето на хора от Азия към Запада, се посочва в информацията.

Липсват допълнителни данни за арестуваните българи, но са поместени техни снимки, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 11 години

миризливите *** да малчатЧИБА

9

Анонимен

преди 11 години

ave kato nqmam kirilizator na notbuka kak da pi6a na kirilica

8

Bombata

преди 11 години

Ха..."сефте" да се изложим пак по света :D

fallback