Снимка: Reuters
fallback

Московският градски съд отложи разглеждането на въпроса за отменяне на присъдата срещу трите участнички в пънк групата "Pussy Riot", осъдени на две години лишаване от свобода за хулиганство в столичния храм "Христос Спасител", предаде ИТАР-ТАСС.

Касационната жалба ще бъде разгледана на 10 октомври, тъй като една от осъдените - Екатерина Самуцевич, се отказа от адвокатите си поради "несъвпадение на позициите". Така съдът уважи искането й за отвод на защитата. Самуцевич подписа документа, разтрогващ договора й с адвокатите, в съдебната зала.

Запитана от съдията къде точно позициите й не съвпадат с тези на защитата, тя отказа да отговори. "Не съм длъжна да ви го казвам сега", добави тя.

Oще по темата
По думите й тя има нов защитник, но още не е подписала споразумение с него. Тя отправи молба новият й адвокат да бъде извикан в съда.

През август Надежда Толоконникова, Екатерина Самуцевич и Мария Альохина бяха осъдени на две години затвор за хулиганство и подбуждане към религиозна омраза, защото през февруари изпяха антипутинска "пънкарска молитва" в катедралата "Христос Спасител" в Москва.

И трите млади жени от "Pussy Riot" - Надежда Толоконникова, Екатерина Самуцевич и Мария Альохина, бяха представлявани на процеса от Виолета Волкова, Марк Фейгин и Николай Полозов, напомня ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 11 години

До valya.doncheva.5 Е на гърба (задика) на Азис спретнаха такова шоу, близо масец по централната телевизия го подиграваха, основният въпрос беше това чичко ли е или леля? Аз да попитам тожа "*** Riot" не е ли развтатните пу-ки в превод де:)

17

Анонимен

преди 11 години

Тези са пример за това до къде можеш да стигнеш щом си пропаднал, не морален, не уважаваш никого и нищо. Лично аз смятам, че съда е бил благосклонен към тях... или те какво си мислеха ... ще направим нещо достатъчно позорно (защото сега така се става известен), ще ни съдят, ще ни лепнат условна и ще си продаваме лишените от всякакво съдържание албумчета по света ... ще сме богати и извести.... да ама не тоя филм сме го гледали с Тату навремето и с още колко.....

16

загрижен

преди 11 години

Дамм.. при Путин чифутските дейности не намират добра почва. Няма гей паради, биг брадъри и прочие гнусотии.

fallback