Снимка: Reuters
fallback

В Япония бяха пуснати първите банкомати, от които може да се теглят пари без карта, а с допиране на дланта, съобщи
ИТАР-ТАСС.

Услугата се предлага от банката Ogaki Kyoritsu. Титулярът на сметката може да тегли или да внася пари, като сложи дланта си върху четящото устройство и вкара рождената си дата и пин кода си. Но преди това ползвателят на услугата трябва да е подал биометричните си данни на кредитната институция.

Според управата на банката подобни банкомати ще се окажат много полезни при природни бедствия, тъй като в екстремни ситуации човек може да се окаже без пари и документи.

Машините за теглене и внасяне на пари са два вида - стационарни и мобилни. Новата система ще спре и несанкционирания достъп от други лица до влога на клиента, пише агенцията, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Мляскащ

преди 11 години

Тук вече става лесно за бандюгите - клъцва китката на някого и почва да тегли кинтите

25

Анонимен

преди 11 години

Хубаво, ами ако наистина човек няма ръце, или пък очи щото и това със зеницата е вариант, или пък и крака, ако няма първите две ... Да помислят това да става с "члена" или "членката" - не вярвам да има такива без тия ми ти "работи".

24

Браво

преди 11 години

"Според управата на банката подобни банкомати ще се окажат много полезни при природни бедствия, тъй като в екстремни ситуации човек може да се окаже без пари и документи." бРАВО НА ЯПОНЦИТЕ И ПРИВЕТСТВАМ НОВОВЪВЕДИНЕТО, но все пак да попитам без да съм нраждебно настроен. Оми то като е бедствие, и човек е загубил лично имущество, жилище, а може би и близки, няма ли да си е "загубил и акъла" та да си помни пин кода, . . .

fallback