Снимка: БТА
fallback

Пакистан е арена на едни от най-яростните протести срещу антиислямския филм, пише БТА.

В петък след голямата молитва при протести на няколко десетки хиляди души, прераснали в насилие, бяха убити 21 и ранени над 200 души. Хиляди пакистанци участваха и вчера в протести срещу филма, но този път демонстрациите преминаха без насилие.

Министърът на железопътния транспорт Гулам Ахмад Билур обяви вчера на пресконференция в Пешавар, че ще даде 100 000 долара на "онзи, който убие богохулника, оскърбил светия пророк Мохамед".

"Призовавам талибаните и братята от Ал Каида също да се включат в това благородно дело", добави Билур, подчертавайки, че ако има възможност, би убил режисьора със собствените си ръце. "После нека ме обесят", заключи той.

Националната партия Авами, чийто член е министърът и която е един от основните партньори в управляващата коалиция, обяви днес, че няма нищо общо с неговото изявление. "Това е лично изявление, което не представлява политиката на партията", заяви пред  ДПА Захид Хан, един от ръководителите на светската партия. Пакистанският премиер Раджа Первез Ашраф също изрази тревога относно думите на министъра.

Днес пакистанското правителство и ключов коалиционен партньор се разграничиха от направеното от министър предложение за награда от 100 хиляди долара за главата на режисьора на антиислямския филм  "Невинността на мюсюлманите".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Scorpio

преди 11 години

До сас подиграват се теа които ще имат изгода от 3-тата световна война, какво си мислеш че се мъчат да направят? Това е чиста провокация за война по-добре се надявайте всичко да се успокои че и в БГ ще се объркат нещата ако стане така както си мисля и недей си мисли че САЩ е супер силата на света и не само те имат ядрени ракети другите страни само не се рекламират като тях. Не подценявай никого между другото!

20

сас

преди 11 години

До Scorpio Кои са "тея" дето се подиграват с "на хората вярата"?!? Американците ли, християните ли, европейците ли и за каква подигравка може да става дума? Всички *** имат късмет, че на власт не е Джордж Буш, досега "мирно" протестиращите отдавна да са отлетели при 40-те им девойки горе да им се радват!!!

19

Мислещ

преди 11 години

Във всяка джамия в Европа, на петъчната молитва, имамът се обръща към мюсюлманските жени: Трябва да родите поне пет деца... Пет деца на семейство. Ако имигрантът има две жени, децата стават десет, ако има три жени петнадесет. Не казвайте, че в Европа полигамията била забранена. Ако са италианци, французи, немци многоженците отиват в затвора. Но никой не докосва с пръст алжирските, мароканските, пакистанските, суданските, сенегалските многоженци.

fallback