Принц Хари се подготвя за полет в Афганистан в началото на септември. Снимка: Reuters
fallback

Британският принц Хари се е намирал във военната база в южен Афганистан, нападната снощи от талибаните, но не е бил в опасност. Това заяви говорител на НАТО, цитиран от световните медии. 

По-рано тази седмица талибаните обявиха, че правят всичко възможно, за да убият или пленят внука на британската кралица Елизабет Втора.

Базата на Обединеното кралство в провинция Хелманд "Кемп бастиън" бе подложена на обстрел с мини, гранати и леки стрелкови оръжия.

При атаката бяха убити двама американски морски пехотинци и ранени седем войници. 17 от нападателите са били  ликвидирани.

Талибаните поеха отговорността за нападението и обявиха, че то е било извършено в отговор на антиислямския филм "Невинността на мюсюлманите", предаде Ройтерс.

"Целта на тази атака бе отмъщение срещу американците за филма срещу пророка (Мохамед)", заяви говорителят на ислямисткото движение Кари Юсуф.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Bongo

преди 11 години

Вай, СТРАХ

59

Фокус-Мокус

преди 11 години

Шест американски изтребителя са били унищожени или понесли значителни повреди, при атаката на екстремисти над силно укрепената афганистанската база, където служи британският принц Хари, съобщава АФП.Мащабът на щетите е безпрецедентен , заявява подполковник Хаген Месер от базата.Три станции за зареждане с гориво на коалиционните сили и шест самолетни хангара също са били унищожени, при нападението над Камп Бастион в южната част на провинция Хелманд.

58

Анонимен

преди 11 години

Нещо бъркаШ: затънтени провинции има и в БГ.Пиша ти за базови изяви на държавноста, като законност, сигурност и ред.Това, че една 75 млн. мюсюлманска държава не може да се оправи с десетки етнически малцинства, религиозни секти и т.н. не е чудно!Срамно е как една 8 млн. държава не може да се сложи в ред.И пак: какви азиатски части, какви 5 лв.*** на Капитан Андреево и виж за какъв резил от наша страна иде реч!

fallback