Барак Обама е наредил преглед и преоценка на охраната на американските дипломатически мисии и обекти по целия свят.Снимка: Reuters
fallback

САЩ не са разполагали с никаква разузнавателна информация относно заплаха за американското консулство в Бенгази, Либия.

Това заяви говорителят на Белия дом Джей Карни пред световните медии, цитирани от БТА.

"Преди вторник не сме имали  информация, която да ни накара да действаме", отсече  говорителят.

Той подчерта, че твърденията на британския печат в тази насока са неверни.

Карни посочи също, че коментарите на републиканския кандидат за президент Мит Ромни относно американската реакция на нападението в Бенгази са опит той да бележи политически точки в президентската надпревара, предаде Ройтерс.

Карни съобщи още, че Барак Обама е наредил да се направи преглед и преоценка на охраната на американските дипломатически мисии и обекти по целия свят.

Тай и американският държавен секретар Хилари Клинтън ще участват в церемония във военновъздушната база Андрюс по посрещането на тленните останки на американския посланик в Либия Кристофър Стивънс и на още трима американци, убити при атаката срещу консулската служба в Бенгази, предаде Ройтерс.

Американският министър на правосъдието Ерик Холдър прекрати пътуването си из Близкия изток, за да ръководи във Вашингтон разследване на ФБР относно обстоятелствата около смъртта на Стивънс и на тримата американци в Бенгази, предаде Франс прес.

Холдър трябваше да посети Катар, Турция и Саудитска Арабия и да се срещне с колегите си и други представители. Той обаче успя да посети само Катар. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Бай Кольо

преди 11 години

......"да отхвърлят тиранията на тълпата, каза по-рано държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън. Kak така госпожо дмократизирания от вас либийски НАРОД изведнаж стана тиранична ТЪЛПА? По лошо ще стане когато тази тълпа атакува завзетите от вас петролни кладенци.,

41

Кадафи

преди 11 години

След "арабската пролет" е логично и да дойде "арабската есен" , но тоя път е срещу американците... Да не се сърдят - каквото посяха , това ще жънат...

40

Анонимен

преди 11 години

eto zad obama e tozi koito iztrepa indiancite ,da vi e..a i mnrasnata kapitalisticheska imperialisticheska darjava.

fallback