Кристофър Стивънс. Снимка: Reuters
fallback

Посланикът на САЩ в Либия Кристофър Стивънс и трима американски служители бяха убити при нападение срещу консулството в източния либийски град Бенгази, съобщи за Франс прес либийският заместник-министър на вътрешните работи.

"Посланикът и трима служители са убити", каза Уанис ал Шареф. Смъртта на Стивънс бе потвърдена с туит на либийския вицепремиер Мустафа Абу Шагур.

Посланикът и тримата служители са убити при ракетна атака през нощта срещу колата на посланика, съобщи за Ройтерс либийски представител от Бенгази.

Oще по темата

Служител в посолството на САЩ в Триполи отказа информация по въпроса с думите: "Нямаме информация за това". Той добави, че посолството потвърждава само смъртта на един човек.

Служителят в Бенгази каза, че посланикът пътувал към по-сигурно място, когато протестиращи нападнали консулството в Бенгази и открили огън. Протестът бил предизвикан от американски филм, възприет като богохулство срещу пророка Мохамед.

Посланикът и тримата служители на консулството загинали при ракетна атака срещу колата. Служителят в Бенгази добави, че американски военен самолет бил изпратен да пренесе телата в Триполи, откъдето ще бъдат транспортирани в САЩ.

Въоръжени лица атакуваха снощи консулството в Бенгази и откриха огън срещу либийските сили за сигурност, които били принудени да се оттеглят. Около сградата горят няколко малки пожара, посочва Ройтерс.

Атаката последва протест в съседен Египет, където демонстранти се изкачиха по стените на американското посолство, изтръгнаха американското знаме и го запалиха заради същия филм, който според тях оскърбява пророка Мохамед, добавя агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

един

преди 11 години

До Killuminati Евреите нарочно предизвикват ислямската религиозна общност. Всичко останало е следствие. Където стъпи американски ботуш настанаха страхотни размирици и скоро няма да се възстанови спокойния живот .

109

Виктор

преди 11 години

До НайденовАрабите са най-наглото и подло племе и ако не ги респектираш си свършен. Да се научат да работят, а не да се отнасят с чужденците като с бели роби. Който е бил там - ще разбере за какво иде реч, другите пишещи просто политиканстват и си чешат езиците.

108

Metozi

преди 11 години

На печалифшите Честито!!!САЩ отново влизт във война "без да дават обяснение на света защо"...имат си мотив нали??? ...Хора с ниво на мислене малко по-високо от средното могат и сами да се сетят кой е сценарист и режисьор на продукцията...

fallback