Снимка: архив, Reuters
fallback

Яхта, натоварена с 500 кг кокаин, е била заловена от испански и британски спецчасти близо до Канарските острови. Екипажът е двама души - мъж и жена българи, съобщи bTV.

Плавателният съд е идвал от Южна Америка. Дрогата, предназначена за Испания, била скрита в пода.

На няколко мили от Канарските острови, в международни териториални води, го чакал друг кораб, който е трябвало да поеме стоката и да я откара до северозападното крайбрежие на Испания, в област Галисия. Спецчастите са атакували двата съда, малко преди да стане прехвърлянето на дрогата.

Екипажите са арестувани. Засега не се споменава броят на задържаните.

Oще по темата

"С тази операция окончателно е разбита морската инфраструктура на организацията, която е ръководена от българи", съобщиха от полицията.

Според първоначалната информация на разследването наркотикът е бил предназначен за испанския и европейския пазар и трябвало да бъде разтоварен край бреговете на провинция Галисия.

Припомняме, че на 15 август на 80 км от испанския бряг беше задържан корабът „Свети Николай“ с 21 българи на борда и с товар от 3 тона кокаин.  

По-късно в България бяха задържани соченият от полицията за организатор на пратката Руслан Колев и собственикът на кораба Дойчин Дойчев, но и двамата бяха освободени от специализирания съд без мярка за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Анонимен

преди 11 години

някой яако *** дъни и шъ му е.. майката

92

orce

преди 11 години

Eve rabota za evrodeputatite od BG :21 fatija so brod pred edna nedela ,devcera uste dvajca so 500kgr.drogggggggggggggga ,vo Uganda i sekade po bel svet najgolemi kradci od bankomati.Rekordod e postignat kade se pojavi bugarin tamu e kriminalot a tie narocito Evgenij Kirilov a i UREDNIKOT NA fokus SAMO NAS NE OPRAVJAT ,MESTO DA SI GLEDAT BRUKATA

91

оксиморон

преди 11 години

*** и океански яхтсмен ! Смях... Прискало му се да измести холандците от бизнеса...пък после се чудел защо холандците не го искали в Шенген!

fallback