Банки и консултантски фирми дават информация на клиентите си какво да правят в случай на излизане на Гърция от еврозоната. Снимка: архив, Reuters.

Американски компании се подготвят за евентуално излизане на Гърция от еврозоната, пише гръцкият в. "Прото тема", позовавайки се на информация на в. "Ню Йорк Таймс".

Според публикацията на американското издание банката Merrill Lynch обмисля възможността да напълни камиони с пари и да ги изкара извън границите на Гърция, ако Атина напусне валутния съюз.

Компанията Ford е настроила компютърните си системи така, че да бъдат готови незабавно да заработят с различна валута.

 JPMorgan Chase вече е отворил нови сметки за различни фирми, които могат да влязат веднага в употреба, ако валутата в Гърция се промени, посочва в. "Ню Йорк таймс".

Според автора на статията много банки и консултантски фирми предоставят информация на своите клиенти какво трябва да правят в случай на излизане на Гърция от еврозоната.

В репортажа на американския вестник се посочва, че всичко това е в пълно противоречие с уверенията на европейските лидери, че страната ще остане във валутния съюз, пише гръцкият "Прото тема", цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase